Regio text

LET OP: Vanwege het COVID-19 virus, Corona-virus, dient u zich te allen tijde aan te melden. Dit kan via e-mail (info @ bridgemuseum.nl).
Volg bij binnenkomst de aangegeven instructies om uw bezoek, en dat van anderen, zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Reguliere openingstijden: di + wo + do + vr  van 13:30 - 17:00

DINSDAG 14 JULI zijn wij geopend, maar ontraden een bezoek, in verband met een geplande stroomonderbreking tussen 13:00 en 16:00 uur.

BOEKENMARKT
Unieke mogelijkheid uw bridgebibliotheek uit te breiden! Klassiekers en nieuwe boeken met meer dan 50% korting. Vele oude jaargangen van Bridgeworld, Bridge Magazine (UK) en van het Nederlandse bridge. Ingebonden en als losse exemplaren.
Met uw aankopen steunt u het bridgemuseum!

Het bridgemuseum heeft in de loop van enkele jaren vele tweedehands boeken verkregen, veelal uit schenkingen en nalatenschappen. Onlangs kwamen daar drie, grote, collecties bij, van A. Sangster, M. van der Kleij, en doubletten uit de collecties van Stichting Filarski / Tresoar.

Vanaf vrijdag 19 juni is er, gedurende de zomer, met regelmaat een boekenmarkt in het museum. De boeken zijn op taal en, waar mogelijk, alfabetisch op auteur in dozen verzameld. De prijzen zijn zeer schappelijk. Het betreft voornamelijk Engelse boeken, Nederlands is ruim aanwezig, en een beetje Frans- en Duitstalig.
Bijzondere titels of geliefde verzamelobjecten worden apart geprijsd.

Boekenpakketten
Voor de beginnende bridgeboek verzamelaar hebben we leuke pakketten samengesteld. Deze zijn tijdens de markt af te halen.
10 boeken voor € 12,50 / 15 boeken voor € 15,00 / 20 boeken voor € 17,50 / 25 boeken voor € 20,00

Interesse in de boekenmarkt? Laat ons via e-mail weten wanneer u het museum zal bezoeken: info @ bridgemuseum.nl o.v.v. BOEKENMARKT. Zo kunnen wij het voor iedere bezoeker COVID-19-veilig houden.

Data:
vrijdag 19 juni,  13:30 – 16:30
vrijdag 10 juli,   13:30 – 16:30
vrijdag 24 juli,   13:30 – 16:30

WELKOM IN HET MUSEUM VAN HET KAARTSPEL & BRIDGE MUSEUM
Een museum vol verrassingen!   ♣   ♦   ♥   ♠

Welkom bij het Museum van het Kaartspel, en het Bridge Museum! Wat in 1971 begon met het verzamelen van bridge magazines en -boeken groeide uit tot wat vandaag de dag het enige museum over bridge ter wereld is... Bridge is een populaire denksport en wordt al meer dan 100 jaar gespeeld. Wereldwijd door 50 miljoen mensen. Bridge is het enige kaartspel met wereldwijd dezelfde spelregels.

Op de begane grond laat het Bridge Museum u het verhaal van bridge zien, van oorsprong tot modern spel, van niet-bridger tot thuisbridger en van clubbridger tot wereldkampioen.

De bibliotheek bevat een unieke collectie boeken en tijdschriften in maar liefst 28 verschillende talen. Voor groepen en bridgeverenigingen is er een aparte speelzaal waar lezingen en bridgedrives gehouden kunnen worden.

Wie zich thuis voelt tussen kaartsymbolen kan op de eerste verdieping zijn hart ophalen in het Museum van het Kaartspel. Hier zien we beeldjes, servies, meubilair, glaswerk, textiel, speelkaarten en nog veel meer met kaartsymbolen of andere kaartspelen dan Bridge.

Bekijk de promotionele film.

VERMELDENSWAARDIG

♣   ♦   ♥   ♠

De website wordt momenteel vernieuwd. Een nieuwe database structuur maakt het mogelijk om het virtuele museum uit te breiden.
Thans zijn de gegevens van o.m. boeken en tijdschriften, welke in de winkel te koop staan, niet bijgewerkt. Voor een actueel overzicht kunt u best e-mailen naar info @ bridgemuseum.nl.

♣   ♦   ♥   ♠

Legendarische bridgers: Kees Kaiser haalt herinneringen op.
31 januari interviewde Bob van de Velde de bridger Kees Kaiser. Hier kunt u kijken naar een samenvatting.

Bekijk de film.

Meer nieuws? Lees hier verder op deze website, of bezoek onze Facebook-pagina.

Museum van het Kaartspel & Bridge Museum
Bezoekadres: bereikbaar via Zuster J.C. Croonhof, LEERDAM